Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Närtrafik införs i Örebro län

Region Örebro län inför närtrafik på landsbygden nästa år. Foto: Region Örebro län.

Region Örebro län kommer att införa så kallad närtrafik på landsbygden under nästa år. Syftet är att göra det möjligt även för den som bor en kilometer eller mer från en busshållplats att kunna resa kollektivt till sin kommuns huvudort. Förutsättningen är att man väljer att resa utanför rusningstid, det vill säga måndag – fredag klockan 9 – 14 eller måndag – torsdag klockan 17.30 – 21.

– Närtrafiken riktar sig till boende på landsbygden som kan tänka dig att resa på andra tider än i rusningstrafik. Vi hoppas att närtrafiken ska underlätta vardagen för till exempel pensionärer, föräldralediga och skolungdomar som ska ta sig till och från träningar och andra sociala aktiviteter, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län.

Länsinvånare som uppfyller de ställda kriterierna kan beställa upphämtning vid bostaden för transport till en närtrafikhållplats i närmaste tätort, där det sedan finns möjlighet till fortsatt resande med den ordinarie kollektivtrafiken. Även motsatt riktning, från närtrafikhållplats till hemmet, är möjlig när det är dags för återresa.

Närtrafiken kommer att lanseras så snart det är möjligt med tanke på covid-19-pandemin.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)