Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev Sverige fyller 80

Transdev Sverige, som började som Linjebuss, fyller 80 år i dagarna. Bild: Transdev.

Den 6 december fyller kollektivtrafikoperatören Transdev Sverige 80 år. Det firar man genom att presentera ett historiskt material på sin webplats där företaget berättar om hur man från starten 1940 utvecklades till ett av Sveriges största mobilitetsföretag.

– Det har varit med- och motgångar sedan 1940, men historien visar att Transdevs uppdrag, att ge människor frihet att resa, är lika aktuellt idag som då. Och framåt kommer det sannolikt att bli än mer viktigt att erbjuda hållbara resor, säger Eva Tiséus, marknads- och kollektivtrafikdirektör på Transdev Sverige AB.

På sin webplats (klicka här) låter Transdev besökaren att fördjupa sig i Transdevs och kollektivtrafikbranschens utveckling, decennium för decennium. Där finns också en film, bilder, medarbetarhistorier och en podd i tre avsnitt. Varje avsnitt skildrar olika epoker i Transdevs historia och de händelser som skett i omvärlden som fått påverkan på företagets verksamhet. Fritte Fritzon som leder den populärvetenskapliga podcasten ”Allt du velat veta”, är med på tidsresan och samtalar med gäster, både företrädare för Transdev och branschen. På Linkedin publiceras också kuriosa om vår historia i form av en quiz.

– Vårt företag och hela branschen, prövas just nu hårt av Coronapandemin och det gör mig extra stolt att se hur alla medarbetare gör ett fantastiskt jobb och möjliggör att de som verkligen behöver ska kunna resa med oss varje dag. Vi känner stolthet över att vi under åren har tänkt nytt och provat olika vägar för att anpassa oss vartefter nya resenärsbehov uppstått. Och det kommer vi fortsätta göra, säger Eva Tiséus.

Transdev globalt har cirka 80 000 medarbetare och elva miljonärer resenärer varje dag.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)