Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy inför uppgradering och flexibilitet på expressbussar

Under covid-19-pandemin har efterfrågan på singelsäten ökar hos Vy Bus4You. Foto: Vy Travel.

Expressbussföretaget Vy Bus4You har under den pågående covid-19-pandemin sett en tydlig ökad efterfrågan av singelsäten. Det är en efterfrågan bussbolaget tror kommer hålla i sig efter pandemin. I samband med detta presenterar Vy Bus4You nu en digital lösning som tillåter gästen att uppgradera till ett singelsäte samt möjlighet att omboka eller avboka resan med kort varsel helt själv.

– När vi startade upp vår verksamhet 2007 hade vi som ambition att erbjuda god komfort och service för samtliga gäster. Vårt koncept av pluskomfort särskiljer sig från många andra bussföretag och det har varit ett mycket populärt inslag med en mer öppen planlösning i bussen samt möjlighet att boka ett singelsäte. Vi såg en efterfrågan på det innan pandemin och tror att det kommer fortsätta på samma spår även efter, säger Elvir Rascic,  affärsområdeschef på Vy Bus4You.

Som tidigare gör gästerna val av komfortklass och tilläggsprodukter vid köptillfället, men dessutom öppnar Vy Bus4You för ytterligare valmöjlighet så att gästen nu enkelt själv kan uppgradera samt addera tilläggsprodukter, så som sätesbokning i efterhand på företagets hemsida.

– Vår strategi under den senaste tiden har varit att ha en öppen kommunikation i förhållande till exempelvis beläggning på våra turer där vår kundservice kan hjälpa till med den informationen. Oavsett anledning framöver anser vi att det ska vara smidigt för våra gäster att uppgradera och addera tillval av singelsäte till sin bokning. Vi är därför glada att vi nu kan presentera denna funktion digitalt, säger Elvir Rascic.

Utöver uppgradering av biljett kan gäster nu även omboka sin biljett fram till två timmar innan avresan.

– Vi har tidigare erbjudit avbokningsskydd för den som önskar frihet att kunna avboka mot återbetalning, utan specifikt krav på orsak. Det kommer vi givetvis fortsätta att erbjuda. Vidare presenterar vi nu även möjligheten att omboka på egen hand för den som behöver anpassa sin resa, oavsett anledning. Vi vet att det är en osäker tid för många och att planer lätt kan förändras oförutsett och då tycker vi att det är viktigt att vi som företag är anpassade för att hitta en lösning för våra gäster, säger Elvir Rascic.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)