Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppåt för bussarna i november

Scania toppar bussregistreringarna i november.

Nyregistreringarna av bussar mer än tredubblades i november, jämfört med samma tid förra året. Men ökningen skedde från en låg nivå. Hittills i år har bussregistreringarna ökat med 6,6 procent jämfört med i fjol. ”Bussmarknaden har påverkats negativt av Coronapandemin, men för vissa segment som styrs av offentliga upphandlingar, har förnyelsen av bussflottan fortsatt”, säger Jessica Alenius, vice vd på Bil Sweden.

Enligt Bil Sweden registrerades under november totalt 160 nya bussar, både lätta och tunga, i Sverige. Det är 263,6% fler än under samma tid förra året, då 44 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 1 222 bussar, 6,6% fler än förra året, då 1 146 bussar registrerades. Scania toppar nyregistreringarna under november.

Så här ser registreringsstatistiken för månaden ut:

Scania 77
Mercedes-Benz 31
MAN 25
Setra 9
Temsa 8
Volvo 4
Iveco 1

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)