Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största bussmässan firar 50 år och satsar till hösten

Busworld i Bryssel planerar för att hissa flaggan i topp när mässan hålls igen den 9 – 14 oktober. Foto: Ulo Maasing.

Världens största bussmässa, Busworld, planerar för att blir den första, internationella bussmässa som äger rum fysiskt sedan covid-19-pandemin bröt ut tidigt förra året. Samtidigt planerar Busworld för att fira sitt 50-årsjubileum i samband med årets mässa som äger rum i Bryssel den 9 – 14 oktober. Busworld uppger att man har fullt stöd från utställarna för sina planer och utlovar ett säkert och tryggt arrangemang.

Mässans rådgivare när det gäller covid-19 är Peter Messiaen, professor i virologi vid universitetet i Hasselt och chef för avdelningen för infektionssjukdomar vid det belgiska Vigrasjukhuset. Han uppger att utsikterna är goda för en mässa om tio månader. Enligt professor Messiaen innebär utvecklingen av högeffektiva vaccin och globala vaccinationskampanjer att det inte kommer att finnas något som hindrar utställare och besökare att resa till Bryssel i oktober.

– Det är ingen hemlighet att bussbranschen har drabbats hårt, och alltjämt drabbas, av covid-19-pandemin, konstaterar teamet bakom Busworld i ett pressmeddelande.

– Men det finns ljus i slutet av tunneln. Och Busworld arrangeras samtidigt som branschen återstartar på allvar. Dessutom kommer årets mässa att samtidigt vara Busworlds 50-årsjubileum, påpekar arrangörerna som utlovar en extra festlig mässa.

Taggat som: , ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)