Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussvärme från två under en hatt

Kjell Hesselius, säljare och utbildare vid Christonik.

Det danska företaget Christonik, med verksamhet i hela Skandinavien, har tecknat ett försäljningsavtal direkt med J.P. Maskinfabrik A/S som tillverkar Stroco värmare för bland annat bussar. Christonik är sedan 2015 premiumpartner i Skandinavien till Valeo (tidigare Spheros och Webasto) som tillverkar bränsledrivna värmare och AC-anläggningar för bussar. Det innebär att Christonik nu kan leverera original reservdelar samt servicesatser direkt från både Valeo och Stroco, något som gör livet enklare för bussoperatörer ofta har båda värmartyperna i sin vagnpark.

I och med avtalet stärker Christonik sin position på marknaden för busskomfort, skriver företaget i ett pressmeddelande. Företaget har även utbildning och teknisk support på produkterna.

– Förutom vår svenska säljare och utbildare Kjell Hesselius i Stockholm har vi nu förstärkt säljteamet med Bent Loftager Nielsen som kommer närmast från Stroco ApS i Hammel med kompetens på Strocos värmare. Sedan tidigare har företaget flertalet medarbetare med erfarenhet från Webastotiden, säger Christoniks vd Christian Rud Ingvardsen.

Även om Christonik haft Stroco i sitt sortiment tidigare säger sig företqget hoppas på att kunna erbjuda sina kunder bättre pris och snabba leveranser genom att sälja Stroco utan mellanhänder.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)