Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jättar gör gemensam sak: Daimler och Cummins i motorsamarbete

Daimler och Cummins inleder samarbete om motortillverkning för bussar och lastbilar.

Tyska Daimlers buss- och lastbilsdivision Daimler Truck AG (bl a Setra och Mercedes-Benz bussar) och den amerikanska motortillverkaren Cummins inleder samarbete i det medeltunga segmentet. Parterna skrev på tisdagen under en avsiktsförklaring som bland annat innebär att Cummins ska etablera en motorfabrik inom Mercedes-Benz anläggningar i Mannheim, Tyskland. Där ska Cummins tillverka motorer för Daimler Truck and Buses som möter utsläppskrav enligt kommande utsläppsstandarden Euro VII.

I framtiden ska Cummins leverera motorer i det medeltunga segmentet till Daimler Truck and Buses över hela världen. Daimler Truck AG ska fokusera på att utveckla utsläppsfri teknik och vidareutveckling av sin egen motorplattform i det tunga segmentet.

De båda motorjättarna har också enats om att utvärdera möjligheterna till ett utökat samarbete.

Cummins kommer nu att göra ytterligare investeringar i att utveckla motorsystem i det medeltunga segmentet för Daimler Trucks and Buses för en global marknad.

– Uppgörelsen mellan Daimler Truck AG och Cummins framtidssäkrar motortillverkningen i Mannheim och stärker samtidigt vår konkurrenskraft. Inför övergången till Euro VII hade vi varit tvungna att investera betydande resurser i en vidareutveckling av våra medeltunga motorer. Nu frigör vi dessa medel och kan använda dem på teknik som är av avgörande betydelse för vårt företags framgångar på lång sikt när det gäller omställningen av vår bransch, säger Martin Daum, styrelseordförande i Daimler Truck AG.

Cummins tillverkare motorer för diesel-, gas-, el- och bränslecellsdrift. Med huvudkontor i Columbus, Indiana, USA har Cummins närmare 58 000 medarbetare. Daimlers fabrik i Mannheim sysselsätter cirka 5 000 medarbetare.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)