Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busworld ställer in årets mässa

Årets upplaga av Busworld i Bryssel ställs in. Foto: Ulo Maasing.

Världens största bussmässa, Busworld, som var planerad att äga rum i Bryssel i oktober ställs in. Beslutet fattades på fredagen av arrangörerna som pekar på att förutsättningarna har ändrats, bland annat därför att vaccinationerna mot covid-19-viruset sker i betydligt långsammare takt än vad som ursprungligen var planerat.

– Vi har gjort bokstavligen allt för att inte behöva fatta ett beslut om att ställa in, men vi kan inte ändra på verkligheten, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

– Och verkligheten är att Busworld inte fullt ut kan garantera utställarna att de får det normala antalet besökare till mässan i Oktober, eftersom det inte går att förutse hur reserestriktionerna kommer att vara. Och det finns ingen möjlighet att bedöma besökarnas vilja att resa med tanke på den negativa inverkan som covid-19-pandemin haft på deras företag under mer än ett år. Osäkerheten är alltför stor och frågetecknen alltför många.

Busworld konstaterar att det rent praktiskt skulle ha varit fullt möjligt att organisera en mässa där man till det yttersta värnar om allas säkerhet måste vi fatta ett beslut på fredagen: Busworld 2021 är inställt – och detta under året då mässan skulle ha firat sitt 50-årsjubileum.

Beslutet att ställa in har enligt mässan fattats i samråd med huvudutställarna. Nästa Busworld Europe äger rum i Bryssel den 7 – 12 oktober 2023.

– Våra tankar går till hela den bransch som har lidit så svårt under mer än ett år nu. Vi har sagt det förr och fortsätter att säga att vi är inne i det här tillsammans. Idag kommer vi med dåliga nyheter, men i morgon är en annan dag. Och vi kommer tillbaka, säger Busworlds chef Mieke Glorieux.

Samtidigt uppger mässan att det kan komma att äga rum några mindre, alternativa arrangemang under den tid som Busworld skulle hållits i år.

Categorised in: Busworld, Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)