Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19-effekt: Positiv vinstvarning från Nobina

Nobina hade ett oväntat starkt sista kvartal på räkenskapsåret.

Nordens största bussoperatör, Nobina, publicerade på onsdagsmorgonen sitt preliminära resultat. Publiceringen sker i förtid, eftersom Nobinas vinst är högre än marknadsförvänt-ningarna för det fjärde kvartalet i företagets räkenskapsår, det vill säga perioden december 2020 – februari 2021.

I kvartalet förväntas omsättningen växa med 9,8% jämfört med samma period föregående år och det justerade resultatet före skatt väntas öka med 85-95 MSEK. Omsättningen i kvartalet förväntas bli 2 860 miljoner kronor, och vinsten före skatt blir 120-130 miljoner kronor, justerat för intäkter, kostnader och avskrivningar relaterade till förvärvsrelaterade redovisningseffekter.

Samtliga siffror är preliminära och oreviderade.

Det oväntat starka resultatet för kvartalet beror bland annat på företagets agerande under covid-19-pandemin.

– Bakgrunden till resultatförbättringen beror i huvudsak på den högre än förväntade användningen av teststationer som Samtrans tillhandahåller för att möta samhällets behov under pandemin, framhåller Nobina i ett pressmeddelande.

– Samtidigt har Nobina erhållit retroaktiva intäkter om 25 miljoner kronor från avslutade avtalsförhandlingar, där bolaget nått överenskommelser med uppdragsgivare gällande hantering av pandemins effekter. Detta, sammantaget med positiva effekter från extratrafik i Sverige och Norge samt positiva effekter från kontraktsmigrering bidrar till den samlade resultatförbättringen skriver Nobina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)