Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler expressbussar under påsken

Expressbussföretaget Vy Bus4You ökar trafiken till påsk. Foto: Bus4You.

Expressbussbolaget VyBus4You ökar trafiken i samband med påskhelgen. Företaget konstaterar att det visserligen inte går att jämföra med tiden innan pandemin, men att man har sett ett ökat intressen och även ökat sitt utbud inför påskhelgen. Företaget själv menar att det begränsade antalet platser på bussarna kan vara en av anledningarna till det ökade intresset.

Det var den 14 februari som regeringen införde restriktioner för fjärrtrafiken med bland annat buss genom att begränsa antalet passagerare ombord.

– Vi har begränsat antalet passagerare på samtliga av våra bussar genom att spärra platser vid försäljning, således kan vi säkerställa och tillgodose fortsatt trygg expressbusstrafik utifrån de rådande restriktionerna, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef Vy Bus4You.

Inför påskhelgen har bussföretaget sett en ökning av antalet bokningar vilket både kan förklaras av att en populär högtid stundar men också för att fler känner sig trygga med deras upplägg.

– Alla våra gäster är numera garanterade att få sitta för sig själva oavsett komfortklassen de reser i vilket skapar en trygghet för samtliga gäster. Den återkoppling vi fått från de gäster som rest med oss nyligen är att de är nöjda med vårt erbjudande där de kan hålla avstånd ombord och samtidigt ta sig dit de behöver, säger Elvir Rascic.

Den ökade efterfrågan inför påsk har lett till att Vy Bus4You nu valt att utöka sin tidtabell med ytterligare tider.

— Det känns givetvis välkommet att se en positiv utveckling av antalet resande efter ett år med så stora utmaningar, även ökningen är mycket liten i förhållande till en vanlig påsk utan pandemin. Det känns bra att vi nu har kunnat utöka trafiken och kan erbjuda trygg trafik till ännu fler, säger Elvir Rascic.

Bussbolaget har utökat antalet turer på samtliga av sina linjer inför påskhelgen från ordinarie tidtabell med störst utökning på linjen som trafikerar mellan städerna Oslo – Göteborg – Malmö. Vy Bus4You trafikerar linjerna Göteborg – Stockholm, Oslo – Stockholm/Arlanda samt Oslo – Malmö (i vanliga fall Köpenhamn/Kastrup).

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)