Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafikens världskongress och mässa ställs in

Den internationella kollektivtrafikunionen UITP ställer in sin världskongress och stora mässa i år. Senast hölls arrangemanget i Stockholm. Bild: UITP.

Senast hölls arrangemanget i Stockholm, i juni 2019 – den internationella kollektivtrafikunionen UITP:s stora världskongress och mässa. I år skulle Melbourne, Australien stått värd. Enligt de ursprungliga planerna skulle arrangemanget ägt rum i juni, men på grund av covid-19-pandemin sköts det upp till december. På torsdagen beslutade arrangörerna att helt ställa in årets upplaga. Det är första gången sedan andra världskriget som UITP tvingas ställa in sin kongress och mässa som hölls första gången 1886.

– Trots att vaccinationerna har kommit igång globalt och att pandemin i vissa länder har kommit under kontroll kvarstår många osäkerheter när det gäller globalt resande under året. Vi har valt att fatta det beslutet att ställa in i god tid för att inte skapa falska förhoppningar bland våra medlemmar, intressenter och kollektivtrafikbranschen i hela världen, kommenterar UITP:s generalsekreterare Mohamed Mezghani.

– Jag är ledsen för att vi har tvingats fatta det här beslutet. Men å andra sidan ser jag de möjligheter och den energi som krisen har skapat för att vara innovativa och nyskapande.

När arrangemanget hölls i Stockholm i juni samlade det närmare 3 000 kongressdeltagare från 81 länder. Utställningen hade 15 000 fackbesökare och antalet utställare var 473. 130 journalister från hela världen fanns också på plats.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)