Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Pandemin kostade Keolis miljardbelopp

Covid-19-pandemin har kostat Keolis miljardbelopp. Foto: Ulo Maasing.

Den globala persontransportjätten Keolis vände vinst till förlust under pandemiåret 2020. Det framgår av siffror som Keolis Groups koncernchef Marie-Ange Debon presenterade på en presskonferens på tisdagen. Omsättningen minskade med 7,5 procent och rörelseresultatet med 24 procent. Gruppens nettoresultat blev ett minus på 101 miljoner euro, drygt en miljard SEK mot ett plus på 47 miljoner euro (477 miljoner SEK) år 2019. Siffrorna gäller Keolis Groups verksamhet i hela världen – årsredovisningen för Sverige har ännu inte offentliggjorts.

Omsättningen för Keolis Group uppgick till 6,1 miljarder euro (62 miljarder SEK), en minskning med 7,5 procent jämfört med året innan.

Gruppens rörelseresultat minskade med 24 procent till 532 miljoner euro (5,4 miljarder SEK) på grund av covid-19-pandemin och en kraftig nergång i antalet resenärer.

Keolis genomförde med anledning av krisen en rad åtgärder för att dämpa nergången. Effekten av dessa åtgärder gjorde att nettoeffekten av krisen blev ett minus på 189 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 1,9 miljarder SEK.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)