Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resegarantisystemet utreds

Riksdagens civilutskott beslutade på tisdagen att så snart som möjligt be regeringen tillsätta en utredning som ser över det nuvarande systemet för resegarantier. Samtliga partier ställde sig bakom förslaget. Från den svenska resebranschen har man pekat på att det nuvarande systemet för resegarantier har stora brister som har blivit uppenbara under covid-19-pandemin.

– Pandemin har blottlagt många brister i nuvarande garantisystem. Vi har uppmärksammat regeringen på detta och även haft en dialog med övriga partier i riksdagen. Det är positivt att civilutskottet nu på detta tydliga sätt anmodar regeringen att utreda detta, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för resebranschorganisationen SRF.

Civilutskottet vill även att det utreds om inte bara paketresor utan även flygbiljetter skall omfattas av resegarantier.

– Vi har länge tyckt att även de konsumenter som enbart köper en flygbiljett skall ha samma skydd som de som köper hela researrangemang. Vi välkomnar därför att detta även ingår i det som regeringen skall utreda, säger Didrik von Seth.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)