Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

E.ON säljer biogasbolag

Över 100 av de bussar som Transdev kör för Västtrafik drivs av biogas från E.ON. I juni ska det vara 150. Foto: Tobias Johansson/E.ON.

Energiföretaget E.ON säljer biogsföretaget E.ON Biofor AB som har cirka 30 procent av den svenska marknaden för biogasfordon. Köpare är den nordiska energikoncernen St1 Nordic Oy med huvudkontor i Finland.

St1 köper 100 procent av aktierna i E.ON Biofor AB. Affären förutsätter godkännande av konkurrensmyndigheterna och väntas bli klar i slutet av juni.

E.ON Biofor är en av de stora aktörerna på den svenska biogasmarknaden med en marknadsandel på cirka 30 % inom marknaden för biogasfordon. Företaget har 35 anställda och verksamheten är geografiskt placerad i olika delar av södra Sverige samt i Stockholm. Företaget producerar, importerar och exporterar biogas. E.ON Biofor har sex produktions- och uppgraderingsanläggningar för biogas, två av dessa är delägda dotterbolag, Söderåsens Bioenergi AB och Falkenbergs Biogas AB.

St1 Nordic Oy är en nordisk energikoncern på försäljning av drivmedel, raffinaderiverksamhet och förnybara energilösningar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)