Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stena Livia in på Östersjön

Stena Livia sätts snart in på trafiken mellan Sverige och Lettland. Foto: Stena Line.

Färjerederiet Stena Line fortsätter den planerade expansion på Östersjön som rederiet avslöjade i höstas. Från mitten av april kommer den nya frakt- och passagerarfärjan Stena Livia att sättas i trafik och tillsammans med systerfartyget Stena Flavia trafikera linjen mellan Nynäshamn/Norvik och Ventspils i Lettland.

Stena Line har trafikerat de båda linjerna mellan Nynäshamn-Ventspils och Travemünde-Liepaja sedan 2012.

Senare under 2021 ersätts Stena Livia och Stena Flavia på linjen Nynäshamn-Ventspils av de 222 meter långa moderna fartygen Stena Scandica och Stena Baltica vilket kommer att öka kapaciteten med 30 %.

Stena Livia och Flavia flyttas då istället till Stena Lines linje mellan Travemünde i Tyskland och Liepaja i Lettland där de kommer att öka kapaciteten på linjen med hela 40 % samtidigt som de kortar restiden betydligt, från 27 till 20 timmar.

Stena Livia byggdes på det italienska varvet Cantieri Navale Visentini år 2008 och har en kapacitet för 750 passagerare, 200 bilar och/eller 115 lastbilar (2,250 längdmeter). Ombord finns totalt 103 hytter och ett femtiotal vilstolar, butik, restaurang/bar och lekrum.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)