Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gyllene Uttern får ny ägare

Jula Hotell tar över konkursade Gyllene Uttern. Foto: Jula Hotell.

Anrika hotell Gyllene Uttern söder om Gränna får nya ägare. Det är Jula Holdingkoncernens hotellverksamhet Jula Hotell som nu köper det klassiska hotellet vid Vättern. Hotellet öppnade 1933 och var då Sveriges första motell och vägkrog.

– Det är en fantastisk anrik anläggning med en unik historia, miljö atmosfär. Hotellet har verkligen ett bra läge utmed E4:an, i ett område som gjort för fritid och rekreation, i den underbara Grännabygden med fin natur och med en härlig utsikt över Vättern och Visingsö, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef.

Gyllene Uttern försattes i konkurs i mars i år. Covid-19-pandemin och den tidigare ägarens plötsliga bortgång samt stora skulder blev för mycket för verksamheten (klicka här).

Planen är att öppna upp verksamheten redan till sommaren, givetvis med respekt för hur corona-restriktionerna utvecklas.

– Det finns verkligen stor potential i den här unika anläggningen med tillhörande stora markområde med utsikt över Vättern och närhet till fantastiska naturmiljöer med möjlighet till fritidsaktiviteter som golf, jakt, cykel och vandring. Anläggningen är även en upplevelse i sig själv med riddarsal och slottskapell. Det här är ett ställe som jag själv besökt ibland och verkligen gillar. När det nu blev läge passade denna pärla väl in i vår växande hotellverksamhet. Det är ett stort ansvar att värna och utveckla den historiska fastigheten, säger Karl-Johan Blank.

Hotell Gyllene Uttern har 51 rum och nästan samtliga har sjöutsikt över Vättern. Restaurangen har plats för 250 personer. Konferensanläggningen är väl utvecklad i olika inspirerande miljöer. Hotellet har den välkända kaffestugan med uteservering och härlig utsikt, och på området finns även en stugby.

− Det ska bli jätteroligt att driva och utveckla Gyllene Uttern. Vi ser stora möjligheter i denna fina anrika anläggning med ett helt fantastiskt läge med närheten till Gränna och Jönköping. Vi gör nu en omstart av hotellverksamheten med siktet inställt på att kunna öppna upp redan till sommarsäsongen, säger Mikaela Grundström, vd för Jula Hotell & Konferens.

2019 gick Jula Hotell upp i Jula Holdingkoncernen och 2020 förvärvades Skara Stadshotell. Med köpet av Gyllene Uttern börjar hotellkedjan nu att växa fram.

Siktet är nu inställt på att fortsätta expansionen på den svenska marknaden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)