Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Inställt på Göta Kanal även i sommar

Syns inte i sommar. Kanalbåtarna M/S Juno och M/S Wilhem Tham i Göta Kanal. Foto: Stromma.

Med anledning av covid-19-pandemin ställer Strömma Turism & Sjöfart in även den här sommarens kryssningar med Rederi AB Göta Kanal. Rederiets tre historiska kanalbåtar kommer alltså inte att vara i trafik i år.

– Vi hoppades in i det sista att vi skulle kunna köra våra Göta kanal-kryssningar i år men pandemin har återigen satt stopp för oss. Bokningarna från svenskarna är för få och de utländska turisterna som bokat är inte tillräckligt många för att vi ska kunna kryssa i sommar, säger Peter Henricson, chef Stromma Sverige,

– Glädjande nog har många av de som bokat i år flyttat sin bokning till nästa år, dessutom har nya bokningar gällande 2022 kommit in redan nu. För att möta den stora efterfrågan kommer vi därför att sätta in fler turen för säsongen 2022 jämfört med tidigare kryssningsäsonger.

Rederi AB Göta Kanals historia började redan 1869 då rederiet Ångfartygsaktiebolaget Motala Ström grundades. Sedan dess har rederiets kanalbåtar årligen kryssat i Göta Kanal med undantag för några års uppehåll år under första världskriget, ett år under andra världskriget samt förra året.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)