Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Yrkesakademin utbildar bussförare på 20 orter

Yrkesakademin har vunnit Arbetsförmedlingens upphandling av bussförarutbildning på 20 av 23 orter. Foto: Ulo Maasing.

Yrkesakademin är den stora vinnaren i den upphandling av yrkesförarutbildning för buss som Arbetsförmedlingen blev klar med på tisdagen. Enligt tilldelningsbeslutet kommer Arbetsförmedlingen att teckna avtal med YrkesAkademin på 20 av 23 orter. Under den senaste avtalsperioden har YrkesAkademin haft avtal på totalt 21 orter.

Värdet av det vunna avtalet beräknas till cirka 100 miljoner kronor årligen, vilket är ungefär i nivå med den senaste perioden för YrkesAkademin.

Avtalsperioden är ett år med möjlighet till förlängning på ytterligare ett plus ett år, med start 1 augusti 2021. Från beslutsdagen finns en avtalsspärr till och med den 3 juni 2021.

Tisdagens tilldelningsbeslut gäller yrkesförarutbildning för buss. YrkesAkademin har tidigare tilldelats yrkesförarutbildning för lastbil på 25 av 27 orter. Det tilldelningsbeslutet är överprövat och YrkesAkademin avvaktar slutligt besked.

– Vi är stolta över att i hård konkurrens behålla vår position inom yrkesförarutbildning för buss. Med dagens beslut från Arbetsförmedlingen får vi möjlighet att även fortsättningsvis försörja Sveriges bussbolag med väl förberedda yrkesförare. Branschen har ett ständigt behov av nya yrkeschaufförer och vi är stolta över att ge många människor en chans till en karriär i en samhällskritisk yrkeskår, kommenterar Yrkesakademins vd Martin Modig.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)