Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kryssningspremiär utan landgång

Tyska Mein Schiff 1 blir säsongens första kryssningsfartyg i Stockholm. Men alla stannar ombord under besöket i huvudstaden. Foto: Stockholms Hamnar.

Nästa vecka, den 25 maj, kommer årets första kryssningsfartyg till Stockholm. Men passagerarna får bara se Stockholm från sitt fartyg – ingen kommer att stiga av på grund av covid-19-pandemin. Det är tyska Mein Schiff 1 med researrangören TUI som kommer att lägga till i Masthamnen och sedan stanna över natten.

Kryssningen är en så kallad blue cruise, vilket innebär att passagerare varken går på eller av fartyget under resan. Fartyget kommer från Tyskland och har i huvudsak tyska passagerare ombord. De gör en rundresa i Östersjön för att sedan åka tillbaka till Tyskland igen. Turen genomförs med samma fartyg en gång i veckan fram till midsommar.

– Det är otroligt glädjande att sakta och väldigt säkert kunna starta upp kryssningssäsongen. Stockholm står sig stark som destination och hamn. Stockholms Hamnar, som är en av världens största passagerarhamnar, har drabbats hårt under pandemin men det är fint att se att Stockholm är ett förstahandsval för både turister och rederier, säger Joakim Larsson (M) stadsbyggnadsborgarråd.

TUI följer de rekommendationer som WHO (Världshälsoorganisationen) och CLIA (branschorganisationen för kryssningsrederier) har tagit fram. Rederiet har även egna riktlinjer för hur deras kryssningar genomförs. Passagerarna måste bland annat fylla i en hälsodeklaration samt uppvisa negativt covidtest innan resan påbörjas. Rederiet har också begränsat antalet passagerare ombord för att möjliggöra social distansering och andra åtgärder.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)