Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MasExpressen kommer igen

Återstartar och utökar. Foto: Ulo Maasing.

Expressbusslinjen MasExpressen återstartar sin trafik mellan Stockholm och Dalarna. Samtidigt utökas trafiken i Dalarna. MasExpressen har gjort uppehåll i sin trafik sedan i vintras när restriktionerna för den långväga kollektivtrafiken infördes och bussar infördes. Företaget är en del av Mohlins Bussar.

MasExpressen återstartar trafiken med dagliga turer mellan Mora och Stockholm från och med den 17 juni.

I samband med återstarten kommer MasExpressen även att utöka sin sträckning till norra Dalarna och skid- och vandringsorterna Idre och Grövelsjön. Från och med den 1 juli kommer företaget att erbjuda sina resenärer direktbuss Grövelsjön- Stockholm flera dagar i veckan.

MasExpressen stoppade sin trafik strax efter årsskiftet när restriktionerna för den långväga kollektivtrafiken infördes. De innebär att buss- och tågföretag endast får sälja 50 procent av platserna ombord på linjer över 150 kilometers längd.

På torsdagen aviserade regeringen att man planerar att avskaffa restriktionerna från mitten av juli (klicka här).

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Det var glädjande nyheter!! När börjar bus4you köra från Ludvika? Deras bussar och chaufförer spelar i högsta divisionen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)