Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största uteserveringen på Östersjöns böljor

Viking Lines nya fartyg Viking Glory, får en unik uteservering på däck 11. Bild: Viking Line.

Från tidig försommar till sen höst kommer det i framtiden att vara möjligt att sitta på en riktig uteservering på Östersjön. Viking Lines nya fartyg Viking Glory, som sätts i trafik i början av 2022, kommer nämligen att ha Östersjöns första riktiga roof top terrace. Med flexibla lösningar och infravärme kommer resenärerna att där kunna njuta av den otroliga havsutsikten tillsammans med mat och dryck.

– Viking Glory förkroppsligar vår vision för framtidens Östersjökryssare, med en kombination av klimatsmarta lösningar och en oslagbar skärgårdsupplevelse. Under en kryssning hör det verkligen till att sitta ute på däck och njuta av det ständigt omväxlande havet och skärgården med sina speciella kobbar och skär. Med den unika takterrassen Viking Terrace blir det för första gången möjligt att maximera den upplevelsen under hela sommarhalvåret, oberoende av väder, säger Stig Pernell, blivande intendent på Viking Glory.

Viking Terrace är en flexibel kombination av restaurang och takbar belägen på däck 11, som kommer att öppnas upp för soldyrkarna under varmare dagar men som tack vare inglasning och infravärme kan bli till en skyddad oas även under kyligare tider.

Den säsongsanpassade lösningen är helt ny för den här typen av fartyg på Östersjön. På takterrassen kan resenärerna njuta från tidig morgon fram till småtimmarna, med premiumfrukost, avslappnade varma och kalla maträtter och dryck från baren. Restaurangen har 202 sittplatser och 54 bekväma solstolar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)