Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Återhämtning inom turismen först 2024

En återhämtning av turismen i världen till 2019 års nivå kommer att dröja till 2024 enligt många experter inom världsturismorganisationen UNWTO. BILD: ULO MAASING.

Det kommer att dröja till 2024 innan turismen i världen har återhämtat sig från covid-19-pandemin och når nivåerna från 2019. Den bedömningen gör nästan hälften av de experter som ingår i en panel som FN-organet UNWTO, Världsturistorganisationen, gör. 37 procent tror på en återhämtning under 2023. De tuffa siffrorna till trots är experterna nu något mer positiva än för några månader sedan.

Enligt UNWTO tog destinationer världen över under första kvartalet i år 180 miljoner färre internationella turister – och då var fjolårets första kvartal redan starkt påverkad av pandemin.

Asien och Stillahavsregionen drabbades hårdast med en nergång på hela 93 procent under årets tre första månader. I Europa var nergången 83 procent, i Afrika 81 procent, i Mellanöstern 78 procent och i Nord- och Sydamerika 71 procent. Under hela förra året minskade den internationella turismen i världen med 73 procent vilket gjorde året till det sämsta i branschen sedan man började föra statistik.

– Det finns en betydande uppdämd efterfrågan. Vaccinationerna är nyckeln till en återhämtning, men vi måste se en förbättrad samordning och göra testningen enklare och billigare om vi vill se en återhämtning under sommarsäsongen på norra halvklotet, kommenterar UNWTO:s generalsekreterare Zurab Pololikashvilli.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)