Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Express till skärgården med buss och båt

Merresor och Stavsnäs båttaxi etablerar Skärgårdsexpressen mellan Cityterminalen i Stockholm och skärgården. Foto: Ulo Maasing.

En helt ny expresslinje mellan Cityterminalen i Stockholm och Stockholms skärgård startar dagen innan midsommar. Linje trafikeras med såväl buss som båt. Det är Stavsnäs Båttaxi som tillsammans med Transdevägda Merresor etablerar linjen som går till Sandhamn via Stavsnäs, Bullerö och Nämdö. Bussarnas tidtabell är anpassad till avgångarna med Stavsnäs Båttaxis linjer till Sandhamn, Bullerö och Nämdö. I biljetten ingår plats på bussen från Cityterminalen samt bokad plats på båten.

Resan mellan Stockholms city och Sandhamn tar endast en timme och 45 minuter.

Skärgårdsexpressens linjer kommer att trafikeras sju dagar i veckan fram till den 15 augusti.

– Vi har sett ett ökat tryck i skärgården rent generellt och en önskan från våra resenärer att på ett enkelt sätt ta sig till Stavsnäs och vidare ut i skärgården utan onödiga stopp på vägen. I Merresor har vi hittat den perfekta partnern som kan hjälpa oss att tillgodose den efterfrågan som finns, säger Mikael Hansson, försäljningsansvarig på Stavsnäs Båttaxi.

– Vi är övertygade om att det är många som kommer att ha glädje av den nya linjen. I och med vårt samarbete så kommer man snabbt och smidigt ut till skärgården utan onödig restid, säger Janne Carlsson, affärschef på Merresor.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)