Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss till Vasaloppet mitt i sommaren – för att cykla eller gå

Kör bussar till Vasaloppsarenan i sommar. Foto: Hedmans Buss.

Mot bakgrund i det det stora intresset för en aktiv semester och en ökad Outdoortrend som har ökat ytterligare på grund av coronapandemin satsar Hedmans Buss från Svärdsjö på en ny produkt i sommar: resor i Vasaloppsarenan. Företaget trafikearar sträckan Mora – Sälen i båda riktningarna. Tanken är att fånga upp alla som vill uppleva Vasaloppsarenan under sommarmånaderna både till fots och på cykel.

– Vi kommer att arrangera bussresor torsdag till söndag varje vecka under perioden 3 juli – 21 augusti och det kommer finnas möjlighet att ta med cykeln på bussen för de som önskar det. Det blir en extra service som vi hoppas kommer att locka ännu fler resenärer hit, sägen Mattias Dahlström, vd på Hedmans buss.

Turerna går längs Vasaloppsleden och startar vid Vasaloppsmålet i Mora. Bussen tar sen passagerarna upp till starten för leden i Berga by i Sälen, med ett stopp vid Oxbergs Kapell. En tur går på morgonen/förmiddagen och en tur på eftermiddagen. Det går bra att ta med cykel på bussen.

Företaget fortsätter naturligtvis sitt arbete med att minimera risken för spridning av covid-19-smitta även i sommar.

– Även om vi kommit långt med vaccinering och smittan minskar jobbar vi hårt med att skapa trygga och säkra resor. Vi begränsar antalet passagerare för att skapa extra utrymme samtidigt som vi använder oss av den senaste tekniken för luftrening. Vi fortsätter även med att använda munskydd på bussen, även det som en extra säkerhetsåtgärd. Välkommen att boka en smidig och enkel resa och uppleva Vasaloppsarenan nu sommar, säger Mattias Dahlström.

Tidtabeller och biljetter finns på företagets hemsida (klicka här).

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)