Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stort intresse för bussresemarknad

Erik Dahlbom, ReseMakar´n: Intresset för buss- och resemarknaden på Lundsbrunn är stort.

En världspremiär och många utställare. Svenska Turistbussföretagens buss- och resemarknad i augusti har mötts av ett stort intresse från branschen. Efterfrågan både på utställningsplatser och på hotellrum är stor. Av de 170 rummen på Lundsbrunn Resort och Spa finns i skrivande stund endast 30 kvar, uppger Erik Dahlbom på ReseMakarn och Svenska Turistbussföretagen. ”Men vi har reserverat ytterligare 50 hotellrum i Skövde och kommer att ordna busstransport för den som inte får något rum i Lundsbrunn”, säger han till bussmagasinet.se.

Flertalet av de stora svenska leverantörerna av turistbussar kommer att finnas på plats på utomhusutställningen: EvoBus, VDL, Scaniarepresentanten Vinga Bus Partner, Volvo samt MSK Bussförsäljning som marknadsför Beulas och Isuzu.

En världspremiär är också utlovad: Volvos nya dubbeldäckare i turistutförande. Bussen skulle egentligen ha premiärvisats på Busworld i Bryssel, men sedan den mässan blivit inställd kommer världspremiären istället att ske i Lundsbrunn.

– Utomhusutställningen börjar bli full, men vi har fortfarande tillgängliga ytor inomhus. Dagsprogrammet är inte fastställt än, men för att besökarna verkligen ska kunna ägna tid åt utställarna har vi valt att inte ha något större program under dagen. Däremot kommer vi att ha något arrangemang i slutet av den första dagen, berättar Erik Dahlbom.

Bland utställarna finns också en rad rederier: Stena Line, DFDS, TT-Line, ForSea och Viking Line är anmälda i dagsläget, likaså några hotell och grossistföretag som RK Travel Group och Cities + Tours.

– En del företag har fortfarande restriktioner när det gäller deltagande i mässor och konferenser, så fler kan tillkomma när restriktionerna lättar.

– Men generellt märker vi att stämningen i branschen har blivit tydligt mer positiv under den senaste tiden och bland utställarna finns nu en verklig tro på buss- och resemarknaden. Den tveksamhet som fortfarande fanns för några veckor sedan är borta och flera utställare har den senaste tiden ökat sina utställningsytor.

– Om utrymmet medger kan vi kanske också erbjuda en marknadsplats för begagnade bussar där bussföretag kan visa om de har några begagnade bussar att sälja. Och vi vet redan att någon av bussutställarna ävenkommer att visa begagnade bussar, berättar Erik Dahlbom.

Buss- och Resemarknaden på Lundsbrunn i Västergötland äger rum den 19n – 20 augusti. Under den andra marknadsdagen spelas också Bussgolfen som Bussmagasinets chefredaktör en gång var med och grundade.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)