Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussen i fokus för Danmark i fotbolls-EM

Bussen har en central roll i Danmarks EM-video.

Nu är fotbolls-EM igång efter fredagens premiärmatch i Rom. Totalt 36 gruppspelsmatcher ska spelas fram till den 23 juni, en av dem på Parken i Köpenhamn. Finalen spelas på Wembley i London. EM präglas av den pandemi som fortfarande pågår och därför har det europeiska fotbollförbundet UEFA satt upp särskilda regler för mästerskapet som samtliga lag behöver följa. Det danska EM-laget har spelat in en video tillsammans med fansen – en video där bussen har en central roll.

– Under pandemin har både idrotten och bussbranschen drabbats hårt. Därför är det kul att se att bussen har en ledande roll i videon med Danmarks EM-sång Danmarks Dynamite med danska fotbollslandslaget.

– Från Sveriges Bussföretag har vi också löpande kommunikation med vår systerorganisation i Danmark, Danske Persontransport, för att tillsammans till våra ledande politiker och beslutsfattare beskriva och ge exempel på hur viktigt det är med fortsatta och riktade stöd till bussbranschen, där just turistbussarna är en förutsättning när idrottsmatcher, cuper och tävlingar nu i höst ska återupptas, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

Här är Danmarks Dynamite:

 

Taggat som: , ,

Categorised in: Buss-TV, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)