Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Länstrafiken i Norrbotten

Rollfördelning i Norrbotten, Ingela Karlsson, ny vd för Länstrafiken och Mats Aspemo, chef för den regionala kollektivtrafikmyundigheten.

Till tillförordnad vd för Länstrafiken i Norrbotten har utsetts Ingela Karlsson som idag är ekonomichef för Länstrafiken. Samtidigt fortsätter Mats Aspemo som myndighetschef för den regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten. Hitills har Mats Aspemo haft båda rollerna.

Syftet med att dela rollerna är att skapa en tydligare ansvarsfördelning kring den regionala kollektivtrafikmyndigheten Länstrafikens uppdrag gentemot politiker,kommuner, region, företag och medborgare. Den regionala kollektivtrafikmyndigheten styrs av kommunallagen och Länstrafiken av aktiebolagslagen.

– Kollektivtrafiken i Norrbotten utvecklas och både Länstrafiken och den regionala kollektivtrafikmyndigheten behöver fokusera på verksamhetens olika uppdrag. Styrelsen vill pröva den nya organisationen fram till juni 2023 för att sedan utvärdera den, säger Anders Öberg, direktionsordförande i den regionala kollektivtrafikmyndigheten och styrelseordförande i Länstrafiken Norrbotten.

– Uppdelningen ger större möjlighet för båda verksamheterna att renodla arbetet.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)