Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättade restriktioner ändrar inget om framdörrar

Arbetsmiljöverkets beslut om framdörrar och barriärskydd på bussar står fast. Foto: Västtrafik.

Lättnaderna i restriktioner som gäller kollektivtrafiken kommer inte att ändra Arbetsmiljöverkets beslut när det gäller framdörrar och barriärskydd på bussar i linjetrafik. Det uppger Pernilla Pehrson Niia, regionchef på Arbetsmiljöverket.

På verkets hemsida skriver hon att myndigheten har en kontinuerlig bevakning av hur spridningen av covid-19-smitta utvecklas och att man noga följer Folkhälsomyndighetens och regeringens bedömningar av det aktuella smittläget.

– Vi följer också de förändrade regleringar och råd om att hålla avstånd och undvika trängsel i publika sammanhang, som följer av detta.

– I takt med förändringar i smittspridning och ändringar av övriga regleringar i samhället kommer Arbetsmiljöverket att se över besluten om stängda framdörrar/barriärskydd och om att de två främre stolsraderna ska vara avstängda, skriver Pernilla Pehrson Niia.

Folkhälsomyndigheten och regeringen meddelade på måndagen (klicka här) att råden om begränsningar av antalet passagerare i fordon i kollektivtrafiken tas bort. Trafiken bör dock även i fortsättningen köras i en sådan omfattning att trängsel kan undvikas. Rådet att om möjligt använda andra färdsätt än kollektivtrafiken kvarstår, däremot avskaffas den 1 juli rekommendationen att använda munskydd i kollektivtrafiken under rusningstid.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)