Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brasilien nästa för FlixBus

Expressbussjätten FlixBus etablerar sig i en ny världsdel. Senare i år börjar man köra bussar i Sydamerikas största och världens femte största stat. Bild: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus fortsätter sin globala expansion. Nu står Brasilien på tur sedan marknaden för långväga busstrafik i landet står inför en avreglering och öppnas för konkurrens. FlixBus planerar att mot slutet av det här året etablera sig i den största staten i Sydamerika och den femte största i världen med sina cirka 220 miljoner invånare.

Hittills har FlixBus expanderat över nästan hela Europa och även etablerat sig i stor skala i USA. Nu står en ny kontinent på tur. Med expansionen siktar FlixBus in sig på en av de största marknaderna i världen för busstrafik. Cirka 60 procent av befolkningen använder sig av den långväga busstrafiken och järnvägsnätet är klent utbyggt.

– Vi räknar med att öppnandet av den brasilianska mobilitetsmarknaden kommer att leda till betydande förändringar och många möjligheter för innovativa aktörer som oss. En konkurrensutsatt marknad erbjuder kunderna fler valmöjligheter och leder till fler hållbara mobilitetslösningar och lägre reskostnader. Sedan FlixBus startade har många europeiska länder tagit det här viktiga steget. Vi hoppas att de återstående länderna, som Spanien, Grekland och Rumänien, snart inser potentialen i en marknadsöppning för att locka fler passagerare till ett hållbart kollektivt resande, säger André Schwämmlein, grundare och vd för FlixBus.

FlixBus moderbolag FlixMobility har nyligen från olika investerare fått ett kapitaltillskott på mer än 5,5 miljarder kronor för sin expansion i Europa, USA och till nya marknader som ska få en betydande del av kapitalet. I den expansionen är Brasilien enligt FlixBus det viktigaste steget.

– Vi ser en potential för vår affärsmodell i alla länder i världen, särskilt i länder som Brasilien och Turkiet där ekonomin utvecklas snabbt, säger André Schwämmlein.

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)