Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad omsättning för Tallink men pandemin tynger resultatet

Omsättningen ökade men pandemin fortsatte att tynga Tallink under årets andra kvartal. Foto: Tallink Grupp.

Tallink Grupp, med färjerederiet Tallink Silja, transporterade under andra kvartalet 10,2 procent fler passagerare än samma tid i fjol, totalt 427 767 passagerare. Men covid.19-pandemin tynger fortfarande Tallinks resultat. Det framgår av Tallink Grupps delårsrapport.

Omsättningen för Tallink Grupp steg med 32,5 procent till 86,1 miljoner euro, jämfört med 65,0 miljoner euro samma period 2020.

Rörelseresultatet uppgick under kvartalet till – 24,3 miljoner euro m i fjolot -22,7 miljoner under fjolårets andra kvartal.

För Tallinks kärnaffär, färjetrafiken, ökade omsättningen under första kvartalet med 9,7 miljoner euro i förhållande till samma period i fjol.

– Inledningen av högsäsongen i år skiljer sig mycket från fjolåret. 2020 var hoppet stort och lättnaderna betydande när vi trodde att världen hade besegrat covid-19 och att vi var på väg mot en återhämtning. I år är vi alla mycket mer pragmatiska, försiktiga och vet att världen ännu inte har besegrat pandemin och att en återhämtning fortfarande är en bit bort, kommenterar Tallink Grupps vd Paavo Nõgene.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)