Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Visit Sweden: Stor reslust, fler planerar att resa

Allt fler bedömer resor i eller till Sverige som säkra enligt Visit Swedens resebarometer. Foto: Ulo Maasing.

Tecknen på en ljusning för resebranschen blir allt fler, även om ett normaltillstånd ligger långt fram i tiden. Enligt Visit Swedens senaste resebarometer, som gäller juni, är reslusten stor och det finns positiva signaler om att fler planerar en resa. Visit Swedens resebarometer speglar läget i Danmark, Frankrike, Nederländerna, Norge, Storbritannien, Tyskland och Sverige.

Resultaten från intervjuerna i barometern visar bland annat det här:

Att sju av tio planerar en resa, inrikes eller utrikes. Av dessa planerar drygt hälften en resa i det egna landet. I alla länderna är hemlandet den destination som flest överväger de kommande 6 månaderna;

Mest populärt är kust- och natursemester;

Även de som överväger en resa inom sex månader avvaktar i stor utsträckning med att boka boendet;

Sverige toppar som resmål för svenskarna. Sverige finns även med på topp 5-listan av resmål som personer i Danmark och Norge överväger;

Resenärerna ser nu många destinationer, såväl Sverige som andra, som mer säkra än osäkra. Undantaget är Storbritannien som ses som mer osäkert än säkert. Den bedömda säkerheten för olika länder som resmål har ökat överlag och osäkerheten har minskat jämfört med maj, med undantag för Storbritannien;

Bland svenskarna ökade andelen med 7 procent till 49 procent som bedömer Sverige som mycket/ganska säkert under juni jämfört med maj 2021. Även omkring hälften av holländarna och fransmännen bedömer Sverige som mycket eller ganska säkert. Bland dem som planerar en utlandsresa till Sverige (dvs tre procent) bedömde under juni hälften Sverige som ganska eller mycket säkert.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)