Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya framgångar för brittisk-kinesiskt busspartnerskap

Kinesiska BYD tillsammans med brittiska Alexander Dennis har fått en stororder på elbussar till Irland. Bild: ADL.

Partnerskapet mellan kinesiska BYD och brittiska Alexander Dennis (ADL) skördar nya, stora framgångar. På måndagen blev det klart att irländska National Transport Authority, NTA, efter upphandling i konkurrens tecknar ett ramavtal med ADL/BYD om leverans av hela 200 batterielektriska bussar. En första fast order på 45 elbussar för leverans 2022 blev också klar.

Bussarna, BYD/ADL Enviro200EV, byggs i ADL:s brittiska fabrik med elteknik och batterier från BYD och karosser från ADL. De är tolv meter långa och kommer att kunna konfigureras efter särskilda behov där de ska gå i trafik. De första 45 bussarna ska sättas i trafik dels i Dublinområdet, dels i Athlone.

Partnerskapet mellan BYD och ADL när det gäller elbussar har blivit mycket framgångsrikt, främst på de brittiska öarna.

ADL ägs av amerikanska NFI Group med i Nordamerika respektive Storbritannien välkända varumärken som New Flyer (bussar för pendlingslinjer i storstäder), MCI (turitbussar, Alexander Dennis (en- och tvåplansbussar) samt Plaxton (turist- och långfärdsbussar). Företaget har cirka 8 000 medarbetare i tio länder.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)