Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busland i partnerskap om infosystem

Tone Hauge, försäljningschef vid Buyslands norska dotterbolag. Foto: Busland.

Företaget Busland som har renovering av bussar som sitt största verksamhetsområde har genom sitt norska dotterbolag ingått ett strategiskt partnerskap med det globala företaget Luminator Technology Group. Samarbetet gäller system för realtidsinformation till resenärer i kollektivtrafik.

– Vi vill ingå ett samarbete med Luminator för att ha bra produkter att erbjuda våra kunder. Under den tid jag har varit i bussbranschen har jag arbetat med Mobitec och Luminator och känner deras produkter väl. Vi är säkra på att de är kvalitetsmässigt bäst och att det finns en god marknad för dessa, säger Tone Hauge, försäljningschef för Buslands norska dotterbolag Busland AS.

– Med Buslands stora kompetens och kontaktnät är vi trygga med att våra kunder kommer att få bästa möjliga service, kommenterar Johan Riesten, säljchef på Luminator.

Luminator Technology Group (Luminator) är en av världens stora tillverkare av digitala informationssystem, videosystem och belysningslösningar för kollektivtrafik med buss, tåg och flyg. Företaget grundades 1928 och har sitt huvudkontor i Plano i Texas, USA. Luminator har mer än 1 000 anställda i Tyskland, Schweiz, Sverige, Polen, Kanada, USA, Brasilien och Australien och kunder i mer än 85 länder över hela världen.

Busland AS ingår i estniska MootorGroup med över 300 busser och 800 anställda. har Busland lang tradisjon og erfaring innen bussbranschen. Idag har Busland AS tillsammans med moderbolaget och det svenska dotterbolaget Busland AB över 50 anställda och cirka 70 miljoner kronor i årsomsättning.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)