Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kärleksfullt i Skåne

Skånetrafiken uppmärksammar World Pride med färgsprakande kärleksbudskap på busshållplatserna…

Med start idag, måndag, ger Skånetrafiken kärleken en extra skjuts med hjälp av färgsprakande busshållplatser och dekorerade bussar. Detta sker i samband med World Pride i Köpenhamn och Malmö. Tillsammans med Region Skånes Likarättsakademi uppmärksammar Skånetrafiken därmed likarätt och inkludering.

Hållplatser och anslagstavlor kommer att spraka i regnbågens färger. På detta sätt vill Skånetrafiken uppmärksamma alla människors lika värde och okränkbara rätt att vara sig själva.

…liksom på bussarna. Foto: Skånetrafiken.

– Skånetrafiken och kollektivtrafiken ska vara öppen och välkomnande för alla. Frågor som rör likarätt och inkludering är förstås så mycket mer än ett smyckat stadsrum. Det är vad vi gör varje dag som gör skillnad. Att vara välkomnande, att driva förändring, att visa omtanke och respektera varandra är Skånetrafikens utgångspunkt, säger Anna Bothom, eventansvarig vid Skånetrafiken.

Året runt bedriver Region Skåne ett omfattande likarättsarbete. Region Skånes Likarättsakademi ansvarar för utbildningar om människors lika rättigheter och gör i år en extra satsning på kunskap om HBTQIA+.

– arje dag kan vi träna på att vara vänliga mot oss själva och alla vi möter. Vi vill att alla ska känna sig absolut välkomna till oss. Jag tipsar alla om vår podd ”Alla föds nakna” för att lyssna och lära mer, säger Ola Björgell, regionöverläkare, funktionsansvarig likarätt, i Region Skåne.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)