Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ensio´s: Jag kör vidare

Kör på. Ensio Salkojärvi har skrotat planerna från i vintras på att avveckla verksamheten.

Han är en av de mest välkända profilerna i svensk bussbransch, Ensio Salkojärvi. I drygt 45 år har han levererat uniformer och profilkläder till en rad svenska bussbolag. I december förra året bestämde han sig för att sluta (klicka här). Coronapandemin totalstoppade verksamheten för många av hans kunder. Men någon avveckling blev inte av för Ensio. ”Jag kör på, även om verksamheten är mindre än förr”, säger han till bussmagasinet.se. Och för att visa att han fortfarande är på banan finns han med bland utställarna på Buss & Resemarknaden på Lundsbrunn den här veckan.

Då, i vintras, kände han sig ganska uppgiven, medger Ensio Salkojärvi. Han minns att MK Bussresor i Skara var ett av de första bussföretag han besökte just när pandemin bröt ut.

– Telefonerna ringde hela tiden och avbokningarna strömmade in.

Men känslan av uppgivenhet fick ge plats för en ny optimism.

– Många trogna kunder hörde av sig och sa att jag inte fick lägga ner och efterhand började det komma en del order från gamla kunder som ville komplettera tidigare köp. Jag har också byggt upp en webshop (ensios.se) som ger en del beställningar och som jag satsar mer och mer på.

– Man måste ju följa med sin tid, skrattar Ensio.

Webshopen har också inneburit att en och annan ny kund har hittat till Ensio´s, även privatpersoner. Men den har också bjudit på överraskningar som när Dramaten i Stockholm hörde av sig och ville beställa ett antal skjortor till en kommande föreställning.

Ensio konstaterar också att turistbussarna har börjat rulla igen, om än i en ganska liten omfattning.

– Det blir nog inte som förr, säger han.

Och ett perspektiv på branschen har Ensio Salkojärvi definitivt. Han började hos dåvarande Uniformsspecialisten 1975 och har sedan 1993 drivit verksamheten i egen regi och under eget namn. Planerna på att avveckla verksamheten har skjutits fram på obestämd tid. Nu kör han på, även om omsättningen idag är betydligt mindre än innan pandemin.

Med sitt företag Ensio´s finns han därför på plats på Svenska Turistbussföretagens Buss & Resemarknad på Lundsbrunn under torsdag och fredag den här veckan.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)