Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu stänger Ensio butiken

Ensio Salkojärvi avvecklar vid nyår sin verksamhet inom profilkläder för bussbranschen. Covid-19-krisen blev för mycket. Bilden är tagen vid ett bussbranschevent i Ullared 2016.

Covid-19-pandemin slår inte bara hårt mot alla de bussföretag som kör turist- och beställningstrafik, där många har förlorat upp till 98 procent av sin omsättning. Även bussföretagens leverantörer drabbas. En av dessa är Ensio Salkojärvi som under 45 år har levererat uniformer och profilkläder till en rad svenska bussbolag.

– Nu går det inte längre. Många av mina kunder har i praktiken totalstopp i verksamheten och med då kan de ju inte heller köpa hos mig, säger Ensio Salkojärvi sorgset till bussmagasinet.se.

Ännu är han öppen för att ta emot beställningar, det finns alltjämt en del i lagret. Men vid årsskiftet är det slut. Då stänger Ensio´s definitivt. Och något av en institution i svensk bussbransch försvinner.

– Jag började hos dåvarande Uniformsspecialisten 1975 och har sedan 1993 drivit verksamheten i egen regi och under eget namn. Många av kunderna har varit mig trogna ända sedan 1975, även om också många företag under årens lopp har försvunnit genom att de slagits samman med andra, köpts upp eller avvecklats, berättar Ensio.

Hans företag har under alla år främst haft mindre och medelstora bussföretag i sin kundkrets, med ett undantag – Bergkvarabuss.

– Det var en tuff smäll när jag för tre – fyra år sedan tappade Bergkvarabuss som kund. Sedan dess har jag jobbat nästan ideellt. Men jag ser ingen ljusning inom en snar framtid.

Nu är Ensio Salkojärvi 78 år. Hn har arbetat med profilkläder till bussbranschen större delen av sitt yrkesliv. Under åren har han blivit en välkommen och uppskattad gäst hos många bussföretagare.

– Jag har gått som barn i huset hos många kunder. Det känns sorgligt att inte kunna fortsätta. Det är ju kunderna som har hållit mig igång. Men ännu några veckor tar jag emot beställningar, säger han.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)