Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus gör entré i Ryssland

Den internationella expressbussjätten FlixBus etablerar sig nu också i Ryssland. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus etablerar sig nu på ytterligare en marknad och går in i Ryssland, dels med en inrikeslinje, dels en linje mellan Tallinn och St Petersburg. FlixBus uppger också att man redan nu planerar att expandera ytterligare på den ryska marknaden med trafik från de största städerna i de baltiska staterna.

Den första internationella linjen till Ryssland, mellan Tallinn och St Petersburg startar den 3 september. Men redan i mitten av juli började FlixBus att på prov trafikera en inrikeslinje i Ryssland, mellan St Petersburg och Veliky Novgorod. Den linjen ska nu permanentas med daglig trafik, medan linjen från Tallinn och St Petersburg kommer att trafikeras med tre durer om dagen fredagar – söndagar.

FlixBus framhåller att starten är ett första steg för företaget i Ryssland som nu knyts samman med världens största expressbussystem.

– När vi nu tar nästa steg i vår globala expansion är Ryssland ett mycket intressant land för oss. Till en början kommer vi att knyta samman ryska städer med vårt globala linjenät, säger André Schwämmlein, grundare och vd för FlixBus.

– Sedan sommaren 2020 ingår de baltiska staterna i FlixBus´ linjenät och nu expanderar vi ytterligare österut.

FlixBus har sedan starten vuxit kraftigt internationellt och är nu Europas största expressbussföretag och Nordamerikas näst största. 2018 inledde företaget även järnvägstrafik i Tyskland under namnet FlixTrain. Tidigare i år startade FlixTrain sin första järnvägslinje i Sverige, mellan Stockholm och Göteborg.

Moderbolag till FlixBus är FlixMobility

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)