Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev bokar med Klartext och Omnis

Transdev investerar i boknings- och planeringssystem från svenska Transiro Eco Transport. En stor del av beställnings- och ersättnigstrafiken inom Transdev körs av dotterbolaget Merresor. Foto: Ulo Maasing.

Svenska Transiro Eco Transport har tecknat avtal med Transdev Sverige om att Transdev ska anvbända Transiros båda system Omnis och Klartext för Transdevs framtida verksamhet inom ersättningstrafik och beställningstrafik. Avtalet öppnar också möjligheter för Transiros produkter i de 17 länder där Transdev är verksamt.

Transdev Sverige väljer Transiros systemlösningar för de svenska verksamheterna.

Produkten Klartext Bussbokning levereras med den nya mobilappen vilket kommer att förenkla kommunikationen med bussförarna och ge möjlighet att följa bussarna i realtid.

– Vi valde systemlösningar från Transiro då vi ser att det ger oss ett bra stöd för både beställnings- och ersättningstrafik. Transiro kommer att vara en viktig leverantör för vår verksamhet framåt och stödja våra affärskritiska processer, säger Camilla Carrass som är affärschef på Transdev Sverige AB.

– Vi tycker att det är mycket trevligt att ha fått förtroendet att leverera systemlösningar åt Transdev Sverige AB som är ett av Sveriges största bolag inom transportbranschen och detta påskyndar våra expansionsplaner, säger Fredrik Schön, Business Area Manager på Transiro Eco Transport.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)