Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Finska elbussframgångar för VDL

Till Kotka i Finland ska VDL leverera 25 elbussar ur sin nya generation av stadsbussen Citea. Bild: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL har fått sin första stora utlandsorder på företagets nya generation Citea elbussar. Det är Pohjolan Liikenne i Finland som har beställt 25 eldrivna lågentrébussar av nya Citea. Bussarna ska användas i stadstrafiken i hamnsataden Kotka samt i regiontrafik till grannstaden Hamina, 20 kilometer öster om Kotka.

De första bussarna ur den nya Citeagenerationen ska levereras till Hermes i Eindhoven, Nederländerna, där de sätts i trafik under första kvartalet nästa år. Bussarna till Kotka ska levereras 2023.

Sami Ojamo, vd för VDL Bus & Coach Finland. Foto: Ulo Maasing.

Pohjolan Liikenne är sedan tidigare en betydande VDL-kund i Finland. När leveransen av de nya bussarna till Kotka är avslutad kommer bussföretaget att ha närmare 200 VDL-bussar i sin flotta.

– Skiftet till eldriven, hållbar kollektivtrafik i Finland fortsätter i exponentiell takt. Pohjolan Liikenne beställde sina första fem eldrivna Citeas tidigt 2019 och nu har de lagt en beställning på vår nya generation stadsbussar, säger Sami Ojamo, vd för VDL Bus & Coach i Finland.

De bussar som Pohjolan Liikenne har beställt är 12,2 meter långa dieselbussar med 39+4+1 tolar samt ett batteripaket på 490 kWh. Räckvidden uppges av tillverkaren till 500 – 600 kilometer.

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)