Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Populär påbyggare fokuserar på el

Den i Sverige välkönda litauiska påbyggaren Altas siktar på att enbart leverera elbussar. Foto: Altas.

Den i Sverige populära litauiska minibusstillverkaren Altas ska ändra inriktning mot elfordon under nästa år, uppger företaget. Målet när att 20 procent av de fordon som företaget levererar då ska vara eldrivna. 2025 ska samtliga bussar som Altas levererar vara elbussar.

Därmed ansluter sig Altas till det växande antal europeiska fordonstillverkare med mål att fasa ut förbränningsmotorn till 2030.

– Idag fokuserar vi på en ny generation elbussar som kräver även en ny nivå av teknik och innovation. Skiftet till elfordon kommer inte att ske över en natt. Men vår stategiska inställning är klar. Vi satsar på kvalitet, inte kvantitet, säger Altas vd och grundare Edvardas Radzevičius.

– 2021 kommer att vara ett framgångsrikt år för företaget. Altas Auto räknar med att nå en försäljningsökning på 50 procent i år efter det svåra, pandemityngda 2020.

– Efterfrågan på elbussar i Europa och i synner het i Skandinavien växer starkt när regioner och kommuner i växande grad satsar på utsläppsfri kollektivtrafik. Europeiska trafikföretag trappar också upp uppgraderingen av sina fordonsflottor. Det här är rätt tid för oss, säger Edvardas Radzevičius.

Han konstaterar att trenderna i den europeiska bussmarknaden visar en allt större efterfrågan på elbussar. I fjol växte elbussmarknaden med 18,4 procent och i år kommer tillväxten att bli ännu större.

Share Dela

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)