Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökat affärresande för Vy Bus4You

Vy Bus4You räknar med ökat affärsresande. Foto: Ulo Maasing.

Expressbussföretaget Vy Bus4You räknar med att affärsresandet kommer att öka igen under hösten när många företag öppnar upp igen. Innan pandemin reste ett stort antal affärsresenärer dagligen med företaget. De senaste 1,5 åren har det varit betydligt färre, men när restriktionerna tas bort den 29 september tror Vy Bus4You att fler kommer börja resa igen.

– Vi trafikerar flera busslinjer med en stor andel affärsresenärer, både de som reser i tjänsten samt de som pendlar mellan arbete och hemmet. Många har saknat sin arbetsplats och möjligheten att träffa sina kollegor. I och med att fler återgår till arbete på plats tror vi att affärsresandet kommer ta fart igen , säger Elvir Rascic, affärsområdeschef Vy Bus4You.

För Vy Bus4You har en av de vanligaste sträckorna för affärsresenärer varit Oslo – Göteborg. Bussbolaget menar att det finns god potential för återhämtning och pånyttfödd efterfrågan av affärsresor, både inom Sverige men även till Norge och Danmark.

– Förhoppningen är att vi kommer se en god utveckling av affärsresor igen. Där har vi ett brett utbud med trafik till flera destinationer som många reser till i arbetssyfte. Tidigare körde vi mer frekvent till både Oslo och Köpenhamn och vi tror på ökat resande även på de linjerna i takt med en högre vaccinationsgrad och därmed mer öppna och smidigare gränspasseringar, säger Elvir Rascic.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)