Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdevs Bussakuten kör när Krösatågen står

När Krösatågen står ska Bussakuten fixa ersättningstrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Nu är det klart att Transdevägda Bussakuten ska köra ersättningstrafiken för Krösatågen. Avtalet blir ett tillägg till Bussakutens befintliga avtal med SJ AB och avser så väl akut som planerad ersättningstrafik. Avtalet trädet i kraft i samband med att SJ börjar köra Krösatågen den 12 december.

Krösatågen kör linjerna Jönköping-Tranås, Nässjö-Eksjö, Nässjö/Jönköping-Halmstad, Nässjö-Vetlanda, Växjö-Värnamo, Jönköping-Alvesta-Växjö, Växjö-Hässleholm samt Karlskrona-Emmaboda-Kalmar. Från och med den 12 december kommer även linjerna Linköping-Kalmar och Linköping-Västervik att ingå i Krösatågen.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få förtroendet av SJ att koordinera och köra ersättningstrafiken för Krösatågen, säger Camilla Carrass affärschef för Bussakuten.

Bussarna kommer köras på förnybart bränsle samt att vara minst Euro 5 klassade för planerad trafik och Euro 5-klassade för oplanerad trafik. Från 2024 så höjs miljökraven på ersättningstrafiken till Euro 6.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)