Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Designidéer för framtidens stadstrafik

Så kan framtidens mobilitet i städer se ut enligt franska designstudenter. Bild: Iveco Bus.

Hur ska framtidens buss vara utformad för att öka livskvaliteten och förbättra resandet, samtidigt som den är innovativ och hållbar i framtida smarta städer? Det var den uppgift som designstuderande vid den franska designskolan RUBIKA ställdes inför av Iveco Bus och Ivecos ägarföretag CNH:s designavdelning, CNH Industrial Design. De fem studenterna från Frankrike och Indien har nu presenterat sin designstudie där de har samarbetat med designers från såväl Iveco Bus som från CNH Industrial.

Sittgrupper och mjuka former präglar interiören. Bild: Iveco Bus.

I en första fas gjorde studenterna en ingående analys för att definiera vilka frågor man behövde lösa. Därefter följde en kreativ fas för att tackla utmaningarna och presentera förslag till flera olika lösningar. Slutligen fördjupades arbetet med det valda konceptet innan resultatet presenterades med hjälp av digitala skisser, 3D-modeller och 3D-animationer.

– Design ligger i själva DNA:t i alla CNH Industrials och Iveco Bus´projekt för att kombinera estetik och funktionalitet. Design kan visa på platsbehovet, ändra arkitektur och visa på olika scenarior när det gäller användning. Det gör det möjligt att erbjuda hållbara transportlösningar som gör städerna bättre att leva i, kommenterar David Wilie, designchef vid CNH industrial.

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)