Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busstillverkare hjälper andra med 3D-utskrivna komponenter

Daimler Buses ska nu erbjuda sin kompetens i 3D-utskrivna reservdelar och komponeter till företag i andra branscher. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses (bland annat Setra och Mercedes-Benz bussar) ska nu hjälpa andra företag i andra branscher med 3D-utskrivna komponenter. Daimler Buses har tillverkat reservdelar för bussar med hjälp av 3D-skrivare sedan 2016. Idag kan närmare 40 000 reservelar till Daimlers bussar skrivas ut med 3D-skrivare och det hittillsvarande kompetenscentret tar nu steget ut på marknaden och erbjuder sina tjänster åt företag i andra branscher.

Det kunnande som Daimler Buses har byggt upp i sitt kompetenscenter för 3D-utskrivna reservdelar ska nu erbjudas ute på marknaden. Det omfattar konsulttjänster, men också att förbereda data, digitala lager och även produktion av komponenter.

– Vi har många positiva erfarenheter av tekniken med 3D-utskrifter och har byggt upp ett betydande kunnande som vi gärna vill föra vidare. Våra egna konsulter kommer att vara rådgivare till kunder i andra branscher och hjälpa dem att digitalisera sin komponentförsörjning, säger Bernd Mack, chef för kundtjänst och reservdelar vid Daimler Buses.

Det är ett brett spektrum av tjänster som Daimler Buses kompetenscenter för 3D-utskrifter erbjuder andra företag, från tillverkning av komponenter till webinarier och utbildning.

Läs vårt reportage om 3D-utskrivna reservdelar till bussar genom att klicka här.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)