Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexibel kampanj i Jönköping

Jönköpings Länstrafik satsar på en flexibel kampanjbiljett i pandemins kölvatten. Foto: JLT.

Jönköpings Länstrafik ansluter sig nu till de regionala kollektivtrafikmyndigheter som satsar på nya biljettyper för att möta ändrade resmönster efter pandemin. JLT lanserar en ny, flexibel kampanjbiljett som ger resenären tio 24-timmarsbiljetter inom 30 dagar. Biljetten har fått namnet flexbiljett 1

0/30 och siktar in sig på personer som efter pandemin fortsätter att studera eller arbeta hemifrån, men också på en del bilister.

Flexbiljett 10/30 finns att köpa i i Jönköpings Länstrafiks app, på JLT:s hemsida, i biljettautomater och hos Länstrafikens Kundservice.

– Vi har förstått att det har uppstått ett nytt resebehov för många efter restriktionerna lättades den 29 september. Flexbiljett 10/30 ger våra resenärer friheten att välja resdagar efter behov och är ett väldigt bra komplement till cykel och gång. Dessutom till ett mycket fördelaktigt pris, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på Jönköpings Länstrafik.

Biljetten är en kampanjbiljett och exakt hur länge den ska ingå i biljettsortimentet är ännu inte bestämt. Målgruppen för flexbiljett 10/30 är främst de som bytt beteende från att resa full vecka till 2–3 dagar per vecka. Men också de som tidigare reste med bil ibland, och med kollektivtrafik ibland.

JLT:s tidigare flexibla biljetter kommer att finnas kvar i sortimentet till samma pris som tidigare men får nya namn och utökat antal timmar i giltighet.

Priset för JLT:s nya flexbiljett 10/30 är för vuxna och resor i en zon 330 kronor, två zoner 390 kronor och hela länet 580 kronor. Det kan jämföras med priset för en 30-dagarsbiljett som är 730 kronor i en zon, 860 kronor i två zoner och 1 230 kronor för hela länet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)