Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus köper världsberömda Greyhound

Expressbussjätten FlixBus köper världsberömda Greyhound i USA. Bild FlixMobility.

Ett av världens mest kända bussföretag, nordamerikanska Greyhound, får nya ägare. På torsdagen blev det klart att den snabbväxande expressbussjätten FlixBus köper det stora amerikanska expressbussföretaget med linjer över hela USA. Förvärvet av Greyhound har gjorts av FlixBus moderbolag FlixMobility. Affären har möjliggjorts av att FlixMobility har fått en betydande kapitalinjektion nyligen. Säljare är den brittiska bussjätten FirstGroup.Inc.

Greyhound har idag 2 400 destinationer i Nordamerika med nästan 16 miljoner passagerare varje år. I och med uppköpet fördubblar FlixMobility sitt nätverk.

FlixBus betalar totalt 172 miljoner dollar (1,48 miljarder SEK) till FirstGroup, varav 140 miljoner dollar direkt och resterande 32 miljoner dollar i avbetalningar under 18 månader.

Greyhound startades 1914 i Hibbing i Minnesota, av Eric Wickman, född som Erik Wretman i Våmhus, Dalarna.

FlixBus blir genom afären en ännu större global aktör inom expressbusstrafik och har idag utanför USA trafik till 2 500 destinationer i 36 länder.

– Att kontinuerligt expandera vårt linjenät genom partners och förvärv har alltid varit en integrerad del av vår strategi när det gäller att bygga upp en global närvaro. Förvärvet av Greyhound är ett viktigt steg framåt och stärker FlixBus ställning i USA, säger Jochen Engert, vd för FlixMobility.

I USA finns FlixBus sedan 2018 då företaget började trafikera destinationer i sydvästra delen av landet med bland andra Los Angeles, Las Vegas och Phoenix. Senare har företaget expanderat i sydvästra USA liksom i Södern, Nordöstra USA samt nordvästra delen av landet.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)