Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre för Volvo Bussar

Efterfrågan även på nya turistbussar har börjat öka, om än från låga nivåer, rapporterar Volvo Bussar. Foto: Ulo Maasing.

Volvo Bussar ökade både orderingången och leveranserna under tredje kvartalet i år, jämfört med samma tid förra året. Rörelseresultatet blev 42 miljoner kronor med en marginal på 0,9 procent. Det kan jämföras med 240 miljoner kronor och 5,2 procents marginal samma kvartal 2020. Det framgår av Volvokoncernens kvartalsrapport som presenterades på torsdagsmorgonen. ”Volvo Bussar har gjort ett bra arbete med att sänka sina kostnader och anpassa verksamheten till de nya förutsättningarna”, kommenterar Volvokoncernens vd Martin Lundstedt.

Orderingången ökade med 34 procent och leveranserna med två procent.

Volvo konstaterar att efterfrågan på nya bussar och service förbättras på många marknader i takt med att pandemirestriktionerna tas bort och att bussarna används allt mer. Även när det gäller turistbussar förbättras efterfrågan gradvis, men det sker från låga nivåer.

Övergången till eldrivna stadsbussar fortsätter och under det tredje kvartalet fick Volvo order på ytterligare 100 elbussar i Sverige. Även Mexiko utmärker sig för en god orderingång. Där har Volvo under det tredje kvartalet fått 216 nya order. Mest handlar det om turistbussar.

Alltjämt säljer Volvo också hybridbussar. Under kvartalet beställdes 16 nya hybridbussar från Volvo. Två helelektriska bussar och 202 hybrider levererades under perioden.

Jämfört med det tredje kvartalet i fjol ökade orderingången med 34 procent till 1 501 enheter (bussar och chassier) under kvartalet. Leveranserna uppgick till 1 357 enheter, två procent fler än samma kvartal i fjol. Den största förbättringen har skett i Nordamerika.

Rörelseresultatet blev 42 miljoner kronor med en marginal på 0,9 procent. Det kan jämföras med 240 miljoner kronor och 5,2 procents marginal samma kvartal 2020.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)