Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussatsning i Härnösand

Busstrafiken i Härnösand utökas rejält från och med 12 december när kollektivtrafiken i landet byter tidtabell. Det innebär tätare turer, kortare byten och kvällstrafik i stadstrafiken i Härnösand.

Härnösands nya busslinjenät. Bild: Din Tur.

De nya tidtabellerna innebär en rad förbättringar. Stadsbussarna kommer att gå två gånger i timmen på samma klockslag vilket gör det lättare för resenärerna att hålla koll på när bussen går. Det medför också att alla linjer möts i centrum samtidigt vilket ger kortare och smidigare byten till och från annan kollektivtrafik. Bussarna får också nya linjenummer.

– Med den här förstärkta trafiken blir bussen ett riktigt bra alternativ för många människor i Härnösands tätort och målet är att många fler nu ska välja bussen före bilen, säger Knapp Britta Thyr (MP), ordförande i samhällsnämnden, Härnösands kommun.

En nyhet är även kvällsbussen, en helt ny linje som passerar fritidsanläggningar och bostadsområden. Den sista turen avgår från centrum klockan 21:55 på vardagkvällar.

– Härnösandsborna får därmed ett jättebra alternativ till att skjutsa sina barn och ungdomar till aktiviteter på kvällarna. Det gäller även de vuxna själva som behöver ta sig till aktiviteter eller besöka släkt och vänner, säger Magnus Oskarsson (S), förste vice ordförande i samhällsnämnden i kommunen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)