Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Räddningstjänsten stoppar biogasmack i Falun

Räddningstjänsten har stoppat etableringen av en biogasmack vid Dalatrafiks bussdepå i Falun. Foto: Räddningstjänsten Dalamitt.

Bygget av en biogasmack i anslutning till Dalatrafiks bussdepå i Falun har stoppats av räddningstjänsten. Räddningstjänsten Dalamitt anser att det underlag som företaget Nordic Gas Solutions har lämnat in inför bygget inte räcker för att bevilja tillstånd till etableringen av macken, skriver Dalarnas Tidningar.

– Jag är djupt förbluffad. Det har byggts 200 mackar i Sverige för samma regelverk, men det funkar tydligen inte i Falun, säger Hans Kättström, vd för Nordic Gas Solutions till Dalarnas Tidningar.

Företaget har under mer än tre år försökt etablera biogasmacken i Falun, men har nu fått nobben av räddningstjänsten. Denna anser att det underlag som gasföretaget har lämnat in är otillräckligt för att tillstånd ska kunna beviljas.

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, kom med nya föreskrifter förra året.

– Vi kan i nuläget inte veta om den sökande klarar av att hantera den här typen av installation, eftersom de fortfarande är i ansökningsstadiet. Utifrån vår bristfälliga kunskap om deras förmåga så ställs det därmed högre krav på deras förmåga att bevisa säkerheten i det som de önskar genomföra, säger Mårten Ribbin, handläggare vid Räddningstjänsten Dalamitt till tidningen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)