Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klimatmötestoppar tog elbuss

Tio eldrivna dubbeldäckare transporterade VIP-are till prins Charles mottagning i samband med FN:s klimatmöte i Glasgow. Foto: ADL.

En rad världsledare tog på måndagen elbuss till kalaset efter första dagens förhandlingar vid FN:s stora klimatkonferens COP26 i Glasgow, Skottland. Bland de som åkte eldriven dubbeldäckare från konferensen till den mottagning som prins Charles höll fanns FN:s generalsekreterare António Guterres och den brittiske premiärministern Boris Johnson.

Bland dem som åkte i de röda Londonbussarna fanns Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Foto: ADL.

Det var den busstillverkaren Alexander Dennis, ADL, som tillsammans med bussoperatören Stagecoach ställde upp med tio batteridrivna dubbeldäckare för att transportera en rad världsledare till den mottagning som den brittiske tronföljaren, prins Charles, bjöd in till i konstmuseet Kelvingrove Art Gallery i Glasgow.

De bussar som Stagecoach och ADL ställde upp med var tio BYD ADL Enviro400EV dubbeldäckare som Stagecoach ska sätta in i sin trafik i London. Följaktligen var de också lackerade i den klassiska röda färg som Londons bussar har.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)